Slå katta ut av sekken!

Det er karnevaltid!

Skal du samle barnas eller kanskje dine egne venner til en sammenkomst i disse tider, kan karneval bli en morsom vri på festlighetene. Et must på denne type fest er å leke «Katta i sekken», og slik kan det gjøres:

Du trenger:

- 1-2 papirposer, gjerne slike du får i blomsterbutikken. Vil du ha større poser, kan du bruke papirvarianten av handleposer du får i matbutikken.

- Lim

- Pynt som maling, klistremerker, aluminiumsfolie, glanspapir, glansbilder?

- Godis, småleker, eller annet festlig

- Kjevle, tresleiv, vedkubbe, eller en liten stokk

- Sterk hyssing

- Skjerf

Forberedelser:

- Pynt papirposene akkurat som du vil, eller la de være grå som de som regel er. Et tips kan være å bruke dobbel pose, så tåler de litt mer.

- Fyll «sekken» med godis eller andre småting som gjestene kan dele, f.eks. kjærligheter og karameller. Det anbefales godis med papir på, da det snart blir å finne utover stuegulvet? Leker som klistremerker, farger, viskelær osv. er også populært innhold i sekken. Er gjestene eldre, er det bare å bruke fantasien! Hva med å fylle sekken med småflasker av plast? Eller kanskje lipgloss, ansiktsmasker, suppeposer, håndkrem, tyggis, sokker, vanter eller små kjøkkenredskaper? Her er det med andre ord ingen begrensninger, bortsett fra at tingene i sekken bør tåle en «støyt». Beregn antall «katter» ut i fra antall deltakere, slik at det f.eks blir 2-5 ting til hver. Rettferdigheten lenge leve!

- Knyt igjen sekken i toppen og heng den opp i f.eks en spiker i taket. Pass på at den henger godt fast, for det er kjedelig om den faller ned av seg selv. Sekken kan gjerne henge oppe før gjestene kommer, for å skape litt nysgjerrighet. Klart for lek!

Gjennomføring:

Alle deltakerne stiller seg på rekke eller i en ring i GOD avstand til sekken. Førstemann får bind for øynene før h*n snurres ca. tre ganger rundt. Jo eldre deltagerne er, jo flere ganger kan de snurres! Minner igjen på at resten av gjengen holde GOD avstand! Personen med bind for øynene utstyres med f.eks en tresleiv og skal nå prøve å slå «katta» ut av sekken. Bommen h*n er det neste sin tur. Slik fortsetter det helt til sekken revner og ALT innhold har falt ut. Når alt innholdet ligger på bakken, informerer du om hvor mange ting det er til hver, før deltagerne kan storme gulvet og forsyne seg.

Det sier seg selv at dette mest sannsynlig blir en suksess både på barnefesten og ut i de sene voksentimer;)  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Partyfaktor

Partyfaktor

35, Marker

Skal du arrangere bursdag, fest eller utdrikningslag? Eller kanskje du rett og slett er ute etter et forslag til lek i barnehagen, skolen eller idrettslaget? Følg med på denne siden, håper den kan være til hjelp:) Siden er helt ny, men jeg legger fortløpende ut aktiviteter jeg håper mange vil få glede av. Kategoriene glir veldig i hverandre, så jeg ville tatt en titt innom de fleste om du er på jakt etter den perfekte leken til ditt arrangement. Det er utrolig hvor mange av lekene som egner seg like godt får små som store festdeltakere! :) PS! Send meg gjerne forslag til artige leker i innboksen og legg gjerne igjen en tilbakemelding om du har testet ut noen av lekene:)

Kategorier

Arkiv

hits