"Skjea"

En rasende festlig lek, spør du meg:)

Denne leken går ut på at en fortelling leses av en aktivitetsleder. 9 deltagere står i en sirkel å hører på, og 8 skjeer ligger på golvet i midten av sirkelen. Hver gang du sier ordet: "Skje",  eller "skjea", så skal de plukke opp ei skje hver fra golvet. Det er ei skje for lite i hver omgang. Den deltakeren som ikke får fatt i ei skje, ryker ut:)

Det artige er konkurranseinstinktet du vil oppdage hos deltagerne. Leser du ord som minner om skjeene eller at de tror - nå kommer ordet, kaster de seg feilaktig ned på golvet i vill kamp.

Her kommer historien, men tilpass gjerne navn etter behov. Bruk gjerne navnet på to av deltagerne/hedersgjestene:

SKJEA:

9 deltakere
8 skjeer

"Ja det var altså den gang Roger og Karsten skulle på safari i Sahara. De brukte lang tid på å forberede en så...sjelden...hendelse, og de pakket med seg alt de kunne komme til å trenge på en slik tur. Kart og kompass kom først i sekken og Karsten måtte ha med seg kikkert for å titte på stjernene.

Så slengte de resten hulter til bulter, men øverst la de kniv, gaffel og...lommetørkle..! Så var sekken ferdig pakket og begge hadde et forferdelig strev med å få snørt den sammen. Men plutselig kom de på noe de hadde glemt...skismøring! Etter å ha funnet frem den var de også klare for å dra og SKJEA tok de på baklomma.

De padlet oppover bekken, men da de kom til (et sted i distriktet deres)  brakk plutselig padleårene! Da var det godt å ha ...skjorter...som kunne brukes til seil, og videre gikk det oppover (det samme stedet som over).
Sola skinte og de hadde noen fine dager. Roger var glad for at kuene ikke kunne fly da han samlet opp måkeskiten med SKJEA.

Omsider kom de til Afrikas kyst. De dro kanoen på land og fortsatte videre til fots, med oppakningen på ryggen. Roger syntes det ble tungt og ville kaste ... slirekniven sin, men Karsten fraråda det og de svetta videre.....Skjegget lot de gro så de ble riktig barske.

Etter et par dager fikk de desverre høysnue begge to,  og de måtte finne fram hostesafta som de tok med...andakt. Det hjalp godt, og snart kom de til en oase, hvor sjiraffene spiste av trærne med SKJE!

Her slår vi leir, sa Karstein opprømt og slengte i fra seg sekken i sanda så SKJEA skvatt ut av lomma.
Om natta hadde de vanskelig for å sove for... sjakalene....hylte så forskrekkelig rundt teltet og de slo vilt rundt seg med ...slipsene og Roger ...sjekte til dem også, uten resultat.

Etter en søvnløs natt vandret de videre. De ble snart lei av å gå men heldigvis traff de en skitten fyr som solgte kameler! Han fikk lurt på dem et gammelt øk av en kamel, så humpet de videre på hver sin pukkel. Fort gikk det ikke, og de tenkte med lengsel på sine kjøretøyer hjemme.

Etter en stund kom de til en skraphandler som solgte mye rart, som rustne spiker, historiebøker og ...skinntøfler, men det eneste de fant av interesse var en gammel, sammenleggbar påhengsmotor som de monterte bakpå kamelen. Nå gikk det unna så sanden føk og tennene skrangla - ja ...SKJEENE også!

Plutselig bråstoppa kamelen. En flokk rasende kannibaler sperret veien for dem, men Karsten overrumpla dem fullstendig! Han tok en rask stemmeprøve - og dannet et blandakor av dem, som han dirigerte med en ....skinnhellig...mine...og SKJE. Men da kannibalene hadde kommet seg etter ... sjokket tok de Karsten og Roger til fange! Snart stod de i hver sin gryte. - Huffamei,  tenkte Roger. Også jeg  som har glemt å senda julekort!  Det viste seg heldigvis at det var ein del vegetarianere blant kannibalene og de spiste helst buskmenn. Heldigvis for Roger og Karsten, så fant ikke resten av kanilbalene noen SKJE, så de slapp unna...

(Stopp leken et lite øyeblikk og se forundret ut...)

Men... her er det noge så ikkje stemme. Det e to deltakere igjen, og bare ei SKJE!!!

FACEBOOK 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Partyfaktor

Partyfaktor

35, Marker

Skal du arrangere bursdag, fest eller utdrikningslag? Eller kanskje du rett og slett er ute etter et forslag til lek i barnehagen, skolen eller idrettslaget? Følg med på denne siden, håper den kan være til hjelp:) Siden er helt ny, men jeg legger fortløpende ut aktiviteter jeg håper mange vil få glede av. Kategoriene glir veldig i hverandre, så jeg ville tatt en titt innom de fleste om du er på jakt etter den perfekte leken til ditt arrangement. Det er utrolig hvor mange av lekene som egner seg like godt får små som store festdeltakere! :) PS! Send meg gjerne forslag til artige leker i innboksen og legg gjerne igjen en tilbakemelding om du har testet ut noen av lekene:)

Kategorier

Arkiv

hits