"Ertestafetten"

En enkel stafett som er kjempeartig å gjennomføre i barnebursdag, såvel som på forspielet eller i klasserommet:)

Dette er en artig stafettlek hvor deltagerne deles inn i to lag med f.eks. fem deltagere på hvert lag. Alle får utlevert hvert sitt sugerør.
Et stykke unna startstreken plasseres det to skåler med en til to meters avstand i mellom per lag (altså totalt fire skåler).
På to av skålene plasseres det fem grønne erter. (Om det er 4 personer på hvert lag, skal det legges 4 erter på skålen, osv.) Når startsignalet gis løper førstemann på hvert lag frem til en av erteskålene, og starter den møysommelige jobben med å flytte en av ertene over i den tomme skålen.
Ertene kan nemlig kun flyttes ved å suge i sugerøret (slik at erten på denne måten holder seg festet på enden av sugerøret). Når erta trygt er flyttet, løper deltageren tilbake til de andre på sitt lag og veksler med nestemann som flytter neste ert. Først lag som er ferdig med å flytte alle ertebe, har vunnet leken.

OBS! Pass på å bruke kun erter som er større en diameteren på sugerørene, slik at deltagerne ikke risikerer å få erten i munnen!

 


 

.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Partyfaktor

Partyfaktor

35, Marker

Skal du arrangere bursdag, fest eller utdrikningslag? Eller kanskje du rett og slett er ute etter et forslag til lek i barnehagen, skolen eller idrettslaget? Følg med på denne siden, håper den kan være til hjelp:) Siden er helt ny, men jeg legger fortløpende ut aktiviteter jeg håper mange vil få glede av. Kategoriene glir veldig i hverandre, så jeg ville tatt en titt innom de fleste om du er på jakt etter den perfekte leken til ditt arrangement. Det er utrolig hvor mange av lekene som egner seg like godt får små som store festdeltakere! :) PS! Send meg gjerne forslag til artige leker i innboksen og legg gjerne igjen en tilbakemelding om du har testet ut noen av lekene:)

Kategorier

Arkiv

hits