"Alfabetryggen"

En artig konkurranse som kan lekes med 5 personer og oppover. Det blir mest fart om det er flere personer med!

Like artig med voksne som med barn:)

 Utstyr: A4-ark med bokstaver. 1 bokstav pr.ark + en lyd til hvert lag.

Still deltagerne opp på to rekker. Den første på hver rekke stiller seg et par meter foran resten av gjengen, og midt i mellom der, stiller aktivitetsleder seg med bokstavkortene gjemt i hånden. Det er artig om de to fremste deltagerne får hver sin lyd, f.eks en bjelle og to kjelelokk.

På ?klar-ferdig-gå?, vises det første bokstavkortet til de som står bak de fremste deltagerne. La oss si det står ?B? på det første kortet. Så fort deltagerne ser bokstaven, skal de løpe fram til den første på rekken og skrive bokstaven på ryggen dens. Så fort h*n er sikker på hvilken bokstav det er, ringer h*n i bjella (om det er den lyden laget har). Det laget man hører først, kan svare.

Er svaret riktig, går h*n som gjettet, bakerst i køen og h*n som skrev stiller seg først. Var svaret feil, er det motsatt lag som får rullere uten å svare.

Laget vinner når den personen som startet først, står først neste gang. Er det få personer med på leken, kan man velge å telle poeng og kjøre runde på runde. Førstemann til 10p for eksempel.

ABC, så lett som bare DEF?. Vil du gjøre det vanskeligere kan du selvfølgelig velge å skrive korte ord på lappene:)

Føg meg gjerne på FACEBOOK for oppdateringer:) 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Partyfaktor

Partyfaktor

35, Marker

Skal du arrangere bursdag, fest eller utdrikningslag? Eller kanskje du rett og slett er ute etter et forslag til lek i barnehagen, skolen eller idrettslaget? Følg med på denne siden, håper den kan være til hjelp:) Siden er helt ny, men jeg legger fortløpende ut aktiviteter jeg håper mange vil få glede av. Kategoriene glir veldig i hverandre, så jeg ville tatt en titt innom de fleste om du er på jakt etter den perfekte leken til ditt arrangement. Det er utrolig hvor mange av lekene som egner seg like godt får små som store festdeltakere! :) PS! Send meg gjerne forslag til artige leker i innboksen og legg gjerne igjen en tilbakemelding om du har testet ut noen av lekene:)

Kategorier

Arkiv

hits