"Salatbollen"

Hvor godt kjenner dere egentlig hverandre??


En super lek å gjennomføre med en gjeng barn eller voksne som kjenner hverandre litt/godt fra før!
En klasse, familie, kollegaer eller venner.

Leken kan lekes rundt et bord, eller med stoler som plasseres i en ring/halvsirkel på gulvet.

Utsyr: En salatbolle, en lapp til hver deltager og kulepenner.

Slik gjør du:

Be alle deltagerne skrive navnet sitt på lappen, for så å legge lappen sin i salatbollen,

En frivillig trekker en lapp fra bollen, og skal nå forsøke å forklare for de andre hvem denne personen er. Det er viktig å forklare at man må være høflig og ikke si ting som kan virke sårende på personen som man beskriver. Det kan være lurt å legge inn forbud mot å beskrive utseende, og heller ha fokus på interesser, kunnskap og lignende...

De andre rundt bordet/i ringen skal nå rope ut hvem de tro det er h*n forsøker å beskrive, men de har kun lov til å gjette 1 gang hver. Om de gjetter riktig, skal den frivillige trekke en ny lapp med et nytt navn. H*n har kun 45 sekunder på seg, så om ingen gjetter riktig i løpet av den tiden, er h*n ute. H*n teller så lappene og får ett poeng pr.lapp.

Nå er det en ny person sin tur, og slik fortsetter det. Aktivitetsleder er tidtaker.

Personen med flest lapper/poeng vinner:)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Partyfaktor

Partyfaktor

35, Marker

Skal du arrangere bursdag, fest eller utdrikningslag? Eller kanskje du rett og slett er ute etter et forslag til lek i barnehagen, skolen eller idrettslaget? Følg med på denne siden, håper den kan være til hjelp:) Siden er helt ny, men jeg legger fortløpende ut aktiviteter jeg håper mange vil få glede av. Kategoriene glir veldig i hverandre, så jeg ville tatt en titt innom de fleste om du er på jakt etter den perfekte leken til ditt arrangement. Det er utrolig hvor mange av lekene som egner seg like godt får små som store festdeltakere! :) PS! Send meg gjerne forslag til artige leker i innboksen og legg gjerne igjen en tilbakemelding om du har testet ut noen av lekene:)

Kategorier

Arkiv

hits