"Morder og detektiv"

Denne  leker en absolutt mest spennende om man har mulighet til å blende  for vinduene slik at det blir nokså mørkt. Det må ikke være beksvart, for man må kunne se hverandre.

Passer best for en gruppe på 8 eller fler. Perfekt for f.eks. en skoleklasse og det trengs!

Ikke noe utstyr trengs ei heller forberedelser. Hurra!

Slik gjør du:

Be alle deltagerne stille seg på en rekke med ryggene mot deg og lukke øynene. Forklar dette på forhånd:

«Får du 1 prikk i ryggen er du kun deg selv»
«Får du 2 prikker i ryggen, er det du som skal være detektiv»
«Får du 3 prikker i ryggen, er det du som skal være morder».

Det er viktig at alle klarer  å late som ingenting når aktivitetslederen er ferdig med å prikke. Om detektiven trekker seg unna for å beskue de andre, forstår jo alle (deriblant morderen) hvem som er detektiv.

Poenget nå er at ingen skal forstå hvem som er hvem, men detektivens oppgave er å forsøke å avsløre mordere, uten å avsløre seg selv.

Alle deltagerne skal nå gå sakte rundt i tussmørket og mingle. Det er viktig at de går litt tett på kryss og tvers for at morderen skal kunne gjøre jobben sin. Jobben er nemlig å komme nære nok til å kunne gi et tydelig prikk i ryggen på en h*n går forbi. Om noen av deltagerne kjenner et prikk, teller de sakte til 3 inni seg før de siger om og legger seg rolig på bakken.

Om morderen sanser hvem detektiven er, må ha for all del forsøke å prikke de andre uten at h*n ser det, f.eks. når han ser detektiven har ryggen til. Om morderen ikke vet hvem detektiven er, må han bare gamble og håpe han ikke prikker detektiven i ryggen.

Målet er at morderen skal kunne prikke så mange som mulig uten å bli oppdaget. Når detektiven derimot oppdager hvem morderen, skal h*n snu seg mot han og si: «Aha! Det er deg!» Har h*n rett, vinner detektiven. Et det galt, vinner morderen.

Dette er en lek barna elsker, så nå er det nok bare å stille opp på en ny rekke og prikke på nytt!

Lykke til :-)


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Partyfaktor

Partyfaktor

35, Marker

Skal du arrangere bursdag, fest eller utdrikningslag? Eller kanskje du rett og slett er ute etter et forslag til lek i barnehagen, skolen eller idrettslaget? Følg med på denne siden, håper den kan være til hjelp:) Siden er helt ny, men jeg legger fortløpende ut aktiviteter jeg håper mange vil få glede av. Kategoriene glir veldig i hverandre, så jeg ville tatt en titt innom de fleste om du er på jakt etter den perfekte leken til ditt arrangement. Det er utrolig hvor mange av lekene som egner seg like godt får små som store festdeltakere! :) PS! Send meg gjerne forslag til artige leker i innboksen og legg gjerne igjen en tilbakemelding om du har testet ut noen av lekene:)

Kategorier

Arkiv

hits