"Pakkeleken"

Sted: Inne/ute om pent vær. Rundt bordet eller i ring på gulvet.
For 2 personer og oppover
Utstyr: Små pakker og terning


Som aktivitetsleder bestemmer du om du selv ønsker  å handle inn smågaver til gjestene, eller om gjestene bes ta med seg f.eks 3 gaver hver til pakkeleken. Gavenes verdi bestemmer du selv, men tanken er ikke at dette skal være dyre, flotte gaver.

Legg alle gavene i en haug på bordet/gulvet. Er det flere enn 6 personer med, kan du vurdere om du bør dele inn i 2 grupper som gjør det samme.

 I første del av leken, spiller ikke tiden noen rolle. Førstemann kaster terningen. Får h*n en 6-er kan vedkommende velge seg en av pakkene på bordet som h*n legger foran seg på bordet. Terningen sendes videre til nestemann. Dersom h*n får 1,2,3,4 eller 5, får h*n ingen pakke, men må sende terningen videre. Slik fortsetter leken til alle pakkene er delt ut. Det er NÅ konkurransen begynner!

Aktivitetsleder bestemmer seg nå for et antall hemmelige minutter for når leken skal være slutt. Deltagerne vet ikke om dette er snakk om 20 sekunder eller 5 minutter, så nå blir det garantert hett rundt bordet! Førstemann kaster på nytt terningen. Blir det 1,2,3,4 eller 5, sender h*n som vanlig terningen raskt videre. Får h*n en 6-er så kan skal h*n stjele en pakke fra en av de andre deltakerne!  Alle stjeler fra hvem de vil, men om det barn som skal leke, er det lurt å oppfordre til å ta fra de som har mest. Om en voksen er med, kan h*n være med å styre dette litt?

Leken er slutt når aktivitetsleder roper «STOPP», blåser i ei fløyte, ringer i ei bjelle eller lignende. Deltagerne får nå pakkene de har foran seg til odel og eie.

Rett og slett en kjempeartig lek, både for store og små. Prøv den!

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Partyfaktor

Partyfaktor

35, Marker

Skal du arrangere bursdag, fest eller utdrikningslag? Eller kanskje du rett og slett er ute etter et forslag til lek i barnehagen, skolen eller idrettslaget? Følg med på denne siden, håper den kan være til hjelp:) Siden er helt ny, men jeg legger fortløpende ut aktiviteter jeg håper mange vil få glede av. Kategoriene glir veldig i hverandre, så jeg ville tatt en titt innom de fleste om du er på jakt etter den perfekte leken til ditt arrangement. Det er utrolig hvor mange av lekene som egner seg like godt får små som store festdeltakere! :) PS! Send meg gjerne forslag til artige leker i innboksen og legg gjerne igjen en tilbakemelding om du har testet ut noen av lekene:)

Kategorier

Arkiv

hits